Ginseng

Ginseng är ett av våra mest välkända kosttillskott, som vid det här laget har funnits på marknaden ganska länge. Dess effekt är framförallt uppiggande och humörhöjande, men det kan även öka styrka/uthållighet, leda till bättre sömn och öka sexlusten.

Produkt Gerimax Blå
Gerimax Blå
Gerimax Röd Extra Stark
Gerimax Röd Extra Stark
Ginseng Forte
Ginseng Forte
Beskrivning Förmodligen den mest välkända ginseng-produkten i Sverige. Innehåller även grönt te-extrakt och multivitamin, och är tänkt att tas dagligen. Från samma tillverkare som Gerimax Blå. Den röda är starkare och tänkt när du behöver extra energi. Kan med fördel kombineras med den blå. Ginseng Forte är utan tvekan en av de starkaste ginseng-produkterna på marknaden. Ger en rejäl effekt!
Styrka 3,2 mg ginsenosider/tab 8 mg ginsenosider/tab 30 mg ginsenosider/tab
Mängd 90 st 60 st 30 st
RDI 1 kapsel 1-2 kapslar 1 kapsel
Bästa pris 244 kr inkl frakt
ca 2,71 kr per dag
198 kr inkl frakt
ca 4,40 kr per dag
179 kr inkl frakt
ca 5,96 kr per dag
Köp från Svenskt Kosttillskott Svenskt Kosttillskott Caredirect
Finns även hos Bodystore (254 kr) Bodystore (208 kr) -

Mer om ginseng

Ginseng är en planta som använts som naturläkemedel i tusentals år för dess positiva hälsoegenskaper. Ginseng har använts traditionellt både i Asien och på den Amerikanska kontinenten – två platser där plantan växer naturligt. När vi talar om ginseng som kosttillskott här i Sverige är det dock den asiatiska typen man syftar på (Parax Ginseng).

Ginseng används framförallt som ett uppiggande och stärkande tillskott. Det finns ett flertal studier som påvisar positiva effekter av ginseng när det gäller exempelvis styrka och uthållighet. Därför är det givetvis populärt hos idrottsmän och andra personer som behöver prestera maximalt. Förutom dessa effekter upplever de flesta som prövar ginseng även ökad energi, bättre sömn och ökad sexuell lust. Helt enkelt att de känner sig lite piggare och gladare än vanligt – något som kan vara särskilt användbart under vinterhalvåret för den som blir lite nedstämd av den mörka årstiden.

Det finns många andra tänkbara effekter som dock inte är fullt undersökta av forskare ännu. Exempelvis har vissa studier pekat på att ginseng kan stärka immunförsvaret, hjälpa till vid behandling av demens och faktiskt även minska risken för cancer.

Tänk på detta innan du köper ginseng

Köp från välkända handlare
Det lönar sig alltid att välja en produkt som säljs hos välkända handlare, eftersom du då kan vara säker på vad du stoppar i dig. Mindre nogräknade handlare kan sälja produkter som antingen är väldigt ineffektiva (låg halt ginseng), eller helt enkelt inte fungerar alls. Nätbutikerna vi rekommenderar på denna sajten är alla seriösa, så dessa kan du beställa från utan att behöva oroa dig.

Styrkan skiljer mellan olika sorter
Som med de flesta kosttillskott varierar mängden aktivt ämne mellan olika produkter. Titta efter information om produkten innan du bestämmer vilken som passar dig bäst. Vissa är mycket starka och lämpar sig bättre för användning under en begränsad tid, medan andra är till för dagligt bruk. Det kan vara en god idé att börja med en lägre styrka ifall du inte provat ginseng innan, eftersom effekten är olika på olika människor.

Glöm inte höra med din läkare om du äter mediciner
Om du äter någon slags receptbelagd medicin ska du alltid höra efter med din läkare innan du väljer att äta kosttillskott. I vissa fall kan det faktiskt vara direkt farligt att kombinera mediciner med olika tillskott, så det är alltid bäst att vara på den säkrasidan.

Below I provide a number of web based resources in each of a few specific categories techniques & strategies, assistive technology, proessaywriting.org/ and other’ resources